model  Céline Debourse
35mm Kodak TMax400 op Pentax P30
26.10.'18
Wat als... alles ongeveer even lang geleden was?
Vorig weekend trok ik naar Wenen, naar Céline. We kennen elkaar al ruim 12 jaar en hebben een bijzondere band. Maar onder andere door haar verhuis naar Wenen was het al bijna drie jaar geleden dat we elkaar nog gezien en gehoord hadden zonder dat daar een scherm aan te pas kwam.
Ongeveer even lang was het geleden dat ik nog eens analoog gefotografeerd had, enkele studio-experimentjes met een middenformaat- en technische camera buiten beschouwing gelaten.
Dus vertrok ik naar Wenen met de oude Pentax P30 en enkele rolletjes Kodak 400TMax in mijn rugzak. Klaar voor een vintage weekend vol analoge vriendschap en fotografie.

Het is een in veel opzichten bijzonder weekend geworden. Ik was daar ruim twee dagen met als enige doel 'elkaar terugzien'. Geef toe: hoe vaak kunnen we nog zoveel tijd nemen om te praten, stil te zijn, te wandelen?
Ik heb één filmrolletje gevuld met herinneringen. 36 foto's, that's it. De analoge, manuele camera dwong me om trager te werken, beter te kijken, meer na te denken. Tijd te nemen.
Het resultaat is deze 'Wiener Melange'.
Back to Top