Mijn visie op fotografie
We krijgen vaak beelden van onszelf te zien; denk maar aan selfies, honderden smartphonefoto's van vrienden, familie, collega's, ... . En een foto kan soms confronterend zijn, vooral wanneer je onzeker bent over wie je bent en hoe je er uitziet - door ziekte, trauma, body shaming, schoonheidsidealen, … . Andersom kan een mooie foto je (verborgen) schoonheid blootleggen en een boost geven aan je zelfbeeld.
In Instagram-, Facebook-, LinkedIn-, ...-tijden weten we dat je met een doordachte en goed gemaakte foto een heel verhaal kan vertellen. Jouw verhaal, of dat van je zaak, je vereniging, je hobby. Online zichtbaarheid is cruciaal voor wie op één of andere manier van de aandacht van anderen (fans, klanten, sponsors, …) afhankelijk is. Sprekende beelden geven die zichtbaarheid en aandacht een boost.

Dat is wat ik met mijn fotografie voor jou wil doen: je zelfbeeld of je business een boost geven. Jou of je zaak vatten in sprekende beelden, voor jezelf of voor je communicatie naar anderen.
"
Andries slaagt erin om op een zeer ontwapenende manier je persoonlijkheid te portretteren. Zijn foto’s weerspiegelen niet enkel je uiterlijke, maar ook je innerlijke schoonheid. Een verrassend en merkwaardig talent.
(Pieter Verckist)
Over mij
Ik groeide op met de talloze foto's en diareportages van mijn (groot)ouders. Een moment dat in mijn geheugen gegrift staat, is het geanimeerde overleg tussen mijn nonkel en grootvader over welke film (ISO-waarde) ze zouden gebruiken bij de totale zonsverduistering van 1999, en natuurlijk de jacht naar het beste plekje in Noord-Frankrijk om foto's te maken op de bewuste dag.
10 jaar later kocht ik mijn eerste eigen toestel. Ik leerde mezelf de technische knepen van het vak met veel trial en nog meer error. Om me ook op artistiek vlak te ontwikkelen, ging ik in de leer bij Bart Michielsen en Toon Van Hoof aan de kunstacademie in Mol.
In mijn werk als fotograaf laat ik me inspireren door dit citaat van kunstenaar F. Franck:  “ The eye awakened is the eye in love." Het oog dat ontwaakt uit het routineuze kijken, registreren en analyseren, is het verliefde oog dat zich volledig verliest in de werkelijkheid die zich aandient. Fotograferen is voor mij dus nooit vrijblijvend maar altijd overgave: een duik in de realiteit van de persoon die ik voor mijn lens vind. Ik beschouw dat gebeuren als tweerichtingsverkeer: zien en daarin ook zelf zichtbaar worden. Mijn foto’s vertellen het verhaal van een ontmoeting en wat mijn verliefde oog daarin ontdekt.
Back to Top